Hein Vanhaezebrouck tevreden na 1-1 gelijkspel van AA Gent in debuut Champions League

Hans

Het werd woensdag tegen Lyon een wedstrijd met twee gezichten voor AA Gent. Met wat meer geluk scoort de thuisploeg in de eerste helft. Dat deed het evenwel niet. Net voor het affluiten van de eerste vijfenveertig minuten kreeg Dejaegere een rood karton onder de neus geduwd. In het slot van de match moest Gent zelfs verder met negen na het rood van Foket maar stond het wel 1-1 met een doelpunt van Milicevic. Matz Sels redde de meubelen door een strafschop van Lacazette over doel te tikken.

"Ik denk dat we tevreden mogen zijn dat we alsnog een punt hebben behaald. Het hadden er wel drie kunnen zijn maar daarvoor zaten er te veel omstandigheden tegen", reageerde coach Hein Vanhaezebrouck. "De beide rode kaarten die we pakken zijn terecht. Ik heb daar geen probleem mee. Echter aan de andere kant hadden er ook wel twee uitsluitingen mogen volgen maar daarin moesten wij dan weer wat slimmer geacteerd hebben. Depoitre werd op een gegeven los aangetrapt. Hij moet zich dan niet omdraaien en de boosdoener een duwtje geven maar had er beter aan gedaan om zich te laten vallen en dan was het altijd rood geweest voor de tegenstander. Dan spelen we nog twintig minuten tien tegen tien. Dat zijn nu ook van die zaken die we moeten meenemen naar de volgende matchen. De gele kaart die ze krijgen in de eerste helft, had ook een ander kleurtje mogen zijn. De tackle van Umiti was er ook over en het betrof een gelijkaardige fase als die waarin Brecht Dejaegere wordt uitgesloten. Op het doelpunt van Jallet staan we onvoldoende ingedraaid en laat iemand die man lopen. Wij hadden net daarvoor al een verwittiging gekregen met diezelfde speler maar we lieten hem weglopen. Dit zijn nu eenmaal fouten maar ik kan mijn spelers evenwel niets verwijten, zeker niet na deze match."

Danijel Milicevic verscheen aan de aftrap en bedankte met een doelpunt. "Zeker. Milicevic was klaar voor deze wedstrijd dus bracht ik hem aan de aftrap", aldus Vanhaezebrouck. "Ik zal heel mijn kern moeten gebruiken in deze campagne. Ik ga heel veel wisselen. Op die manier probeer ik iedereen fris en gefocust te houden. En we waren vandaag bijzonder fris. Tot de laatste rode kaart was het bijna niet te zien dat wij met tien man speelden. Er wachten nu twee uitmatchen in de Champions League. We hebben gezegd dat wij in elke match he beste van onszelf zouden geven, dat was er vandaag al aan te zien. Met wat meer meeval pakken we drie punten. Ik loof mijn spelers dan ook voor hun inzet."