Piloot maakt tussenlanding om hond te redden

Een piloot van Air Canada heeft een tussenlanding gemaakt om het leven van 7-jarige Franse bulldog Simba te redden. Door een defecte kachel in de laadruimte dreigde de viervoeter immers onderkoeld te raken. Hartverwarmend, zeker als je weet dat de omweg de luchtvaartmaatschappij 10.000 dollar (ongeveer 8.900 euro) zal kosten.

De piloot was op weg van het Israëlische Tel Aviv naar het Canadese Toronto toen hij een melding kreeg dat er een probleem was met de verwarming in de laadruimte. De temperatuur daalde snel en het zou er vriezen, wat wel eens het einde zou kunnen betekenen voor Simba. “De temperatuur daalde snel, want het toestel bevond zich op grote hoogte”, aldus Peter Fitzgerald, woordvoerder van Air Canada. “Deze verwarming is normaal geen cruciaal onderdeel in het vliegtuig, maar bij deze vlucht bevond zich een levend dier in het ruim. Op die hoogte kan dat levensbedreigend zijn.”

Het vliegtuig maakte daarom een korte tussenlanding in Frankfurt, waar Simba en zijn eigenaar konden overstappen op een andere vlucht. Deze tussenstop leverde een vertraging op van 75 minuten, maar gelukkig vond de overgrote meerderheid van de passagiers dat geen probleem.

Het baasje is de piloot naar eigen zeggen eeuwig dankbaar. “Ik beschouw mijn hond als mijn kind. Hij betekent alles voor mij”, zei hij aan Canada’s City News. Keerzijde van de medaille is wel dat de onverwachte tussenlanding een streep door de rekening is van de luchtvaartmaatschappij. Aangezien het deffect van het vliegtuig lag, is het mogelijk dat Air Canada zelf voor de kosten moet opdraaien. Die kunnen oplopen tot 10.000 dollar.