Facebookuitnodiging negeren wordt knap lastig

20150218 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration shows the logo of Facebook on a smartphone in front of the Finance tower (finance department administration building), during a meeting between State Secretary for Privacy Tommelein and representatives of social netwerk Facebook, Wednesday 18 February 2015 in Brussels, regarding the new terms of use of Facebook and possible breaches of the privacy laws. BELGA PHOTO MAXIME ANCIAUX

Wie op Facebook een uitnodiging voor een evenement leest, maar niet reageert, moet op zijn tellen letten. Voortaan verklapt het sociale medium of je de uitnodiging al dan niet negeert. 

Eerder kon je al zien of iemand je privébericht gelezen had of niet. Hetzelfde gaat nu gebeuren met een uitnodiging voor een evenement. Het excuus dat je het bericht niet gelezen had, gaat niet meer op. Een woordvoerder van Facebook bevestigde immers tegenover Daily Dot dat het momenteel de mogelijkheid test om organisatoren van evenementen te laten zien of de genodigden de uitnodiging gelezen hebben. Hoewel de woordvoerder benadrukt dat de mogelijkheid nog niet voor iedereen beschikbaar is, hoeft het niet lang te duren voor het voor iedereen beschikbaar is.

Foto: BELGA / M. Ancioux