Complete afgang voor Club: met 5-0 de boot in tegen Napoli

Hans

Club Brugge heeft in zijn eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League meteen een fikse nederlaag geleden. In het Stadio San Paoli stonden de Bruggelingen nog voor het halfuur 3-0 in het krijt tegen thuisploeg Napoli. Rode Duivel Dries Mertens speelde een hoofdrol en scoorde twee keer. In de tweede helft zorgden Hamsik en Callejon voor de 5-0-eindstand.

Napoli was met 2 op 9 het nieuwe seizoen in Italië maar matig begonnen. Bovendien was nieuwbakken coach Sarri er nog niet helemaal uit in welk systeem hij de Napolitanen wou laten spelen. Er leek dus misschien wel een stuntje in te zitten voor Club Brugge. Maar de manschappen van Michel Preud'homme konden moeilijk ongelukkiger beginnen aan hun eerste wedstrijd in de poules van deze Europa League. Al na vijf minuten viel een slechte voorzet van Callejon pardoes achter Sinan Bolat binnen. Club Brugge leek niet aangeslagen en reageerde via twee rushes van Thomas Meunier. De rechtsback leverde telkens een prima voorzet af, maar noch Pereira, noch Diaby sprongen er efficiënt mee om.

Die efficiëntie was wel terug te vinden bij Dries Mertens. De Rode Duivel tikte eerst na 19 minuten een voorzet van Callejon aan de eerste paal binnen, om amper zes minuten later een listige vrije trap van Jorginho ineens in doel te verlengen. Nadien leek Club Brugge murw geslagen. Napoli combineerde naar hartenlust, en het was slechts door enkele Napolitaanse missers dat de ruststand maar 3-0 bedroeg.

Na de rust liet Napoli het tempo een beetje zakken, maar na 53 minuten was daar weer Dries Mertens. Ditmaal bediende hij kapitein Hamsik, die profiteerde van een misverstand tussen Vormer en Bolat en voor een leeg doel de 4-0 binnenschoof. Higuain trof nadien nog de paal, maar het is José Callejon die met zijn tweede van de avond de forfaitscore op het bord zet. Club Brugge en Michel Preud'homme beleven zo na de desilussie op Moeskroen opnieuw een ontluisterende nederlaag.