Porsche pakt uit met elektrische wagen die oplaadt in een kwartier

Tesla heeft niet langer de monopolie op het gebied van elektrische superwagens. Ook Porsche pakt uit met volledige elektrische sportwagen die met een volle batterij tot 500 kilometer kan rijden.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De nieuwe superwagen werd Mission E gedoopt en is uitgerust met twee motoren die maar liefst 600 pk leveren. Dat stelt de wagen in staat om op minder dan 3,5 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur te bereiken, op topsnelheid haalt de wagen vlotjes 250 kilometer per uur. Nieuw is ook dat het opladen van de wagen geen uren in beslag neemt. In een kwartier is de batterij voor 80% gevuld, zodat je nog eens 400 kilometer verder kunt rijden. Het 800 volt ‘Porsche Turbo Cahring'- systeem is daarmee sneller dan de Superchargers van Tesla.

Autoliefhebbers die hun oog hebben laten vallen op dit speeltje, zullen wel diep in de buidel moeten tasten, want de kans dat de prijs boven de 100.000 euro ligt, is reëel. Voorlopig staat dit project ook nog in z'n kinderschoenen. Volkswagen, het bedrijf boven Porsche, plant tussen nu en 2020 nog zeker 20 elektrische of plug-in hybrideauto's.