Geen gezeur over diëten op restaurant

Er is niets gezelliger dan desserts verorberen met vrienden, genieten van een welverdiend glas wijn op een terras of jezelf uitgebreid laten gaan op restaurant. Helaas zit er tussen de eetpartners vaak iemand die kritiek spuit over de culinaire verlokkingen en begint te mekkeren over caloriebommen. Laat de pret niet bederven dankzij deze vijf tips. 

1. Negeer jaloerse blikken

Het volgende scenario klinkt vast en zeker bekend in de oren: terwijl al je tafelpartners kiezen voor een gezonde salade, laat jij je verleiden door een lekker mals stukje vlees met gratin dauphinois. Vanaf de bestelling jullie tafel bereikt, zijn alle ogen gericht op jouw overheerlijke maaltijd , word je bestookt met vragen als “Is het vlees goed gebakken?” en “Smaken de aardappeltjes?”. Laat de jaloerse blikken vooral niet aan je hart komen, geniet met volle teugen en voel je vooral niet verplicht om de anderen te laten proeven.

via GIPHY

Kijk naar je eigen bord

Af en toe de mist in gaan met ongezond eten is heus geen wereldramp. Zolang je weinig producten met overdreven veel vetten of suikers in huis haalt, voldoende beweegt en een goede nachtrust hebt, mag je soms buitenhuis zondigen. En dat zonder je schuldig te voelen.

Maak je eigen regels

We zijn er allemaal van overtuigd dat we gezond moeten leven, maar consensus over wat dat net inhoudt is er niet. Door een overvloed van informatie over duizend en één voedingstrends is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Leg daarom voor jezelf duidelijke voedingsregels vast. Eet je enkel vegetarisch of biologisch? Ga je voor een algehele onthouding van suiker of mag je af en toe pasta, brood en rijst op het menu zetten? Hou je vervolgens aan die regels en laat je niet beïnvloeden door commentaar van betweters.

Probeer nieuwe gerechten uit

Neem een eerder ‘avontuurlijke’ reflex aan. Focus niet op het filteren van de gezonde gerechten op de menukaart, maar zoek originele maaltijden uit die je zelf niet zou bereiden. Wie nieuwe smaken uitprobeert, zal meer voldaan én gelukkiger naar huis vertrekken.

via GIPHY

Laat je dieet voor één avond links liggen

Zet jij zelf vaak een domper op een avondje uit door andere van commentaar te voorzien? Dan wordt het de hoogste tijd dat je jouw dieet voor een keer links laat liggen en gun jezelf die sappige hamburger of een portie frietjes. De avond is gegarandeerd een pak leuker als je hem spendeerd met mensen die écht genieten van hun eten tot ze hun vingers en duimen aflikken.