Verklapt Kit Harington lot van Jon Snow in interview met Humo?

TV STILL -- DO NOT PURGE -- episode 510 -- GAME OF THRONES, titled "Mother’s Mercy." Pictured: Kit Harington as Jon Snow Photographer: HBO

Het is dé vraag die alle Game of Thrones-fans al tijden bezig houdt: is Jon Snow echt dood of komt er een wonderbaarlijke verrijzenis? Kit Harington gaf in een interview met Humo alvast een enorme hoopvolle hint die het lot van zijn personage verklapt. 

Een week geleden beweerde de fansite Watchers on the Wall dat ze de Britse acteur gespot hadden op een set van de serie in Ierland. Meer zelfs, hij zou deel uitmaken van een grote veldslag. Nu lijkt het volgende fragment uit Humo écht bewijs te leveren dat Jon Snow wel degelijk terugkomt in seizoen zes.

Harington: “Game of Thrones is een beetje een tweesnijdend zwaard voor me: ik heb er veel aan te danken, maar ze slorpt me ook bijna helemaal op. Nu ja, ik probeer er niet te veel over na te denken. Het belangrijkste nu is dat ik precies weet hoelang ik nog onder contract lig, en dat ik tussendoor…”

Humo: “Hoeveel seizoenen nog?”

Harington: “Goed geprobeerd (lacht). Ik mag daar niets over zeggen. Laten we het erop houden dat ‘Game of Thrones’ nog wel even in mijn leven zal blijven. Als het voorbij is, zal ik wellicht al in de dertig zijn.”

Op dit moment is de acteur 28 jaar, en zal dus nog zeker twee jaar spelen in Game of Thrones. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat Kit Harington enkel opnieuw zal verschijnen in de vorm van flashbacks, maar we kunnen maar blijven hopen.

Foto: HBO