George Clooney: "Vrouwen moeten meer mannelijke rollen opeisen"

Wat hebben Jennifer Garner, Cate Blanchett, Julianne Moore, Charlize Theron en Sienna Miller gemeen? Ze kaarten allemaal de genderongelijkheid en de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood aan. Ook George Clooney vindt het seksisme enorm stuitend, en biedt een mogelijke oplossing om het glazen plafond in de filmwereld te doorbreken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Tijdens het internationaal filmfestival van Toronto zei de Amerikaanse acteur dat vrouwen meer moeten solliciteren voor filmrollen die geschreven zijn voor mannen. Hij noemt Sandra Bullock als voorbeeld. Zij vertolkte haar rol in 'Our Brand Is Crisis' voorbeeldig, ook al was die oorspronkelijk geschreven voor een man.

"Vanaf het moment dat Sandra aangaf dat ze de rol wou spelen, schoot iedereen in actie en begon men onmiddellijk met de productie", vertelt George Clooney aan The Wrap. "Er zijn veel meer rollen mogelijk, zeker als mensen creatief denken."

Sandra Bullock is bovendien geen uitzondering. Recent kroop Emily Blunt nog in de huid van een FBI agent in de film 'Sicario', ook een rol die oorspronkelijk geschreven was voor een man. Julia Roberts speelde net hetzelfde klaar in 'Secret In Their Eyes'.

Foto: AFP / T. Fabi