Whitney Houston op tournee in 2016

epa02154430 US singer Whitney Houston performs on stage during her concert at the o2-Arena in Berlin, Germany, 12 May 2010. EPA/BRITTA PEDERSEN

Whitney Houston is volgend jaar opnieuw op het podium te bewonderen, als hologram weliswaar. Pat Houston organiseert een grote show waar haar overleden zus en andere artiesten zullen optreden. 

Er is een hologram van Whitney Houston in de maak. Met heuse lichttechnieken wordt er een driedimensionaal beeld van de zangeres gemaakt. Het is haar zus Pat Houston die met het idee op de proppen kwam. Samen met Hologram USA brengt ze het idee tot uitvoering, schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. Het resultaat zal een interactieve concertreeks zijn, waar de grootste hits van Houston zullen voorbijkomen. Daarnaast zullen andere gasten bij elk concert hun opwachting maken.

“Dit is de kans om haar spectaculaire talent opnieuw met de wereld te delen. Dat is precies wat ik voor ogen had toen ik begon in de hologramindustrie”, zei Alki David, ceo van Hologram USA. “Het is een geweldige kans voor haar fans om de heruitvinding van een van de meest gevierde vrouwelijke artiesten in de geschiedenis te zien”, voegt Pat Houston daar nog aan toe.

Whitney Houston was amper 48 toen ze in 2012 dood werd aangetroffen in het bad van haar hotelkamer.

Foto: EPA / B. Pedersen