“Iedereen verdient een tweede kans”

“Niemand is voor altijd verloren”, schreef de Amerikaanse agent JD Boyd bij een foto van zichzelf en de man die hem vorig jaar nog wilde neersteken. De agent deelde het plaatje op zijn Facebookpagina om aan te tonen dat iedereen een tweede kans verdient. 

“Zo’n jaar geleden waren deze man en ik betrokken bij een groot incident, waar hij me in het hoofd probeerde te steken en ik hem bijna heb neergeschoten”, schrijft Boyd. Recent liep hij de man weer tegen het lijf en hij was enorm ontroerd toen hij merkte dat de man zijn leven had gebeterd. “Ik kwam erachter dat hij na zijn tijd in de gevangenis nu een fulltime baan heeft.”

Als hij nu terug denkt aan die dag, is de Amerikaanse agent naar eigen zeggen oprecht blij dat hij de trekker niet heeft overgehaald. “Ik ben echt in de wolken dat het goed is afgelopen voor ons beiden die dag. En ik vind het geweldig dat we nu vrienden kunnen zijn.”

Met zijn Facebookpost wil Boyd een belangrijke boodschap verspreiden. Hij benadrukt dat niemand voor altijd verloren is. “Zolang je blijft werken aan een betere versie van jezelf, zullen dingen uiteindelijk altijd goedkomen. Iedereen verdient een tweede kans.”

Voor zijn optreden heeft Boyd een medaille gekregen van zijn afdeling. Niet alleen omdat hij het leven van het slachtoffer redde, maar omdat hij ook het leven van de verdachte in bescherming heeft genomen.

Bron: Nederlandse Metro