Extreem, extremer, extreemst!

Tijdens de Xtreme Xperience in Boom heeft iedereen de kans om zo’n 40 extreme en iets minder extreme sporten uit te proberen.

Geef toe: wie houdt niet van een portie Ch13NO3 in de aderen? Het goedje, dat we ook wel eens met de roepnaam adrenaline benoemen, ligt dit weekend voor het oprapen in domein De Schorre in Boom.

Tijdens de zesde editie van de Xtreme Xperience kunnen enthousiastelingen met een ‘mountainboard’ de heuvel afrazen, met een fiets op een trampoline springen of op een touw tussen twee bomen balanceren. De ene sport is nog gekker dan de andere. Bij ‘Headis’ speel je bijvoorbeeld pingpong met het hoofd, terwijl je bij bumpervoetbal voetbal speelt met een opblaasbal rond je lichaam. Bij slacklinen balanceer je dan weer op een elastiek. Klinkt doodeenvoudig, maar het is niet van de poes. De echte slackliners dan trouwens veel meer dan alleen balanceren (foto).

XtremeXperience2014_Copyright De Schorre - We Have Heart (97)

Vriesweer

Op het programma staan ook heel wat wintersporten. Geen paniek! De organisatoren rekenen niet op vriesweer, maar er wordt wel een echte sneeuwhelling aangelegd waarop je kan skiën en snowboarden. Er is zelfs een ijswand, waarop je je met ijsbijlen en stijgijzers een weg naar boven hakt. Geloof ons: niet vanzelfsprekend!

Ook de vijvers van het domein worden mee in bad getrokken. Je kan er waterskiën, wakeboarden of omhoog gekatapulteerd worden op een gigantisch luchtkussen. Wie tot rust wil komen, zoekt zijn toevlucht bij de yogastand.

Intussen zijn er demonstraties van onder meer BMX’ers Viki Gomez en Gilles Van de Sompel en de Belgische kampioenen in het deltavliegen Tom Haagdorens en Jochen ZeischkaStuBru. StuBru zorgt dan weer voor de ambiance met een muziekpodium waarop StuBru-dj’s zich uitleven.

Foto’s De Schorre – We Have Heart