Deze landen gebruiken Google om gezonder te eten en te leven

Een gezonde levensstijl is anno 2015 een enorme trend. Denk maar aan celebrities die boeken schrijven over hun dieet, veganistische restaurants die wereldwijd als paddestoelen uit de grond schieten en foto’s van gezonde gerechten of fitnesshypes die en masse gedeeld worden op Instagram. Google trends maakte daarom een interactieve kaart die weergeeft welke landen het meeste online informatie opzoeken over gezondheidsonderwerpen. Het resultaat is best verrassend. 

De meeste zoekopdrachten over gezondheid van het afgelopen jaar gaan over gezonde voeding en diëten. Andere populaire onderwerpen zijn een gezonde BMI-index, hoe je makkelijk gewicht verliest, hoe je gezond kunt eten voor weinig geld en wat een gezonde bloeddruk en hartslag is.

De landen die het meeste informatie online opzoeken zijn eerder kleine naties als de Cookeilanden, Tuvalu, Bermuda, Grenada, de Britse Maagdeneilanden, Cuba en Jersey. De top tien wordt vervolledigd door drie Afrikaanse landen: Swaziland, Lesotho en Botswana.

De landen die het minste opzoeken over hun gezondheid op Google zijn allemaal Europees: Bosnië en Herzegovina, Servië, Hongarije, Italië en de Republiek San Marino. België staat op de 153e plaats van alle 210 landen.

[polldaddy poll=”9074092″]