Back 2 basics

Last van een overvolle kleerkast? Het is inderdaad niet de meest inspirerende manier om 's morgens een gepaste outfit te kiezen. Het geheim van een geslaagde garderobe is het mixen en matchen van een beperkt aantal basics. Tijdloze items zoals een wit T-shirt, witte sneakers of zwarte pumps zijn eindeloos te combineren. En elk seizoen duiken er ook nieuwkomers op die je look meteen up-to-date maken. Neem je garderobe onder de loep, elimineer kritisch en maak plaats voor de nieuwste musthaves van dit seizoen.?
door
Mare
Leestijd 2 min.

Voor haar

Body?

Een afgeroomde garderobe begint met het aanschaffen van een body. Bij het label Marie-Sixtine zie je meteen dat dit kledingstuk dezelfde talenten heeft als het witte shirt, maar dan op een vrouwelijkere manier. Niets is sexyer dan een simpel zwart rokje met een elegante body.

Wit hemd?

Het perfecte witte hemd is niet aansluitend of getailleerd. Het valt los en oogt nogal mannelijk. Kies een mooie stof, zoals zijde of fijn katoen. Combineren met de culotte, de flare pants, de girlfriend jeans of simpelweg een slimfit. Voeg er nog een witte sneaker aan toe en you're ready to go.

Boyfriend blazer?

Een smokingjasje van Yves Saint Laurent is het ultieme voorbeeld, al is dat misschien te hoog gegrepen. Maar tegenwoordig vind je in alle collecties mooie androgyne exemplaren. Een boyfriend blazer van Sessun is een mooi alternatief. Stroop de mouwen op voor een nonchalant effect.

Little Black Dress?

Volgens Karl Lagerfeld moet elke vrouw een zwarte jurk in haar kleerkast hebben. Het zwarte jurkje past perfect bij ankle boots, witte sneakers of pumps. Accessoires zijn geen must, de little black dress heeft weinig nodig en komt het best tot zijn recht zonder al te veel poespas.

Girlfriend jeans?

De girlfriend jeans stoot deze winter de boyfriend-variant van de troon. Deze versie oogt net een beetje vrouwelijker, maar blijft wel laidback. Combineer vooral met eenvoudige, witte items. Neem gewoon een witte blazer, een witte bloes of T-shirt of witte sneakers en je bent vertrekkensklaar.

Cape?

De cape of een oversized mantel vraagt om bijzonder weinig assistentie. Het is de manier om waar dan ook te cocoonen zonder uit de toon te vallen. Met hun zachte schouders en ronde vormen zorg je meteen voor een warme en edgy touch. Wees zuinig met accessoires want anders zie je er snel overbeladen uit.

Voor hem 

Blazer?

Ook de mannelijke garderobe kan af en toe een afslankkuur en een update gebruiken. Zo is er de perfect gesneden blazer, een onmisbaar element in de mannengarderobe. Ga voor een losse jeans, een chino, een kostuumbroek of zelfs een slimfit, de combinaties zijn legio.

Bomber?

Ook de bomber is een dankbaar stuk. Hij laat zich al even makkelijk combineren als de blazer, maar is net een tikkeltje nonchalanter. Of je nu een jeans, een chino of een aansluitende broek draagt, je krijgt gegarandeerd een stoere look.

De juiste jeans

Elke man heeft baat bij een perfect zittende jeans. Het goede nieuws is dat een jeans niet meer vraagt dan een eenvoudig, classy wit T-shirt of een simpel oxfordhemd om er goed uit te zien. Want droomt niet elke vrouw van die smetteloze Marlon Brando-look?

Havens pants

Uitgekeken op de klassieke jeans? Dan is misschien de havens pants van de Minimum Extended Line een mooi en modern alternatief. Met deze kruising tussen een jogging- en kostuumbroek maak je zowel je geklede als casual outfit compleet.

Cape en zwart leder?

Als je gaat voor een zwarte top mogen uiteraard de traditionele witte sneakers niet ontbreken, maar ook zwart leder valt dit seizoen in de smaak. Ga voor een touch of Madonna en kies voor haar favoriete pumps van Diesel Black Gold.beige Chino, wit hemd en witte sneakers?De chino is niet alleen zalig om te dragen, hij geeft je ook een instant vakantiegevoel, ook al regent het hier pijpenstelen. Ga voor de perfecte match en kies een mooi gesneden wit hemd in robuust katoen, afgewerkt met een leren perfecto of nonchalante bomber. Kies voor contrasterende witte sneakers.

Arne Rombouts 

“Wil je niets van het nieuws missen? Volg ons dan op onze nieuwe Facebook pagina : Metro België