Spaghetti met een scheut oploskoffie. Kan dat voor u?

De Engelse supermarktketen Sainbury’s heeft momenteel een campagne lopen waarin ze een twist geven aan klassieke recepten. In de winkels hangen nu borden met voorstellen als chorizo in lasagne, chocolade bij chili con carne of honing toevoegen tijdens het roerbakken. Een voorstel onder #LittleTwists lokt echter controverse uit onder de bezoekers van de supermarkt.

Een van de borden nodigt immers uit om oploskoffie toe te voegen aan spaghetti bolognaise. Enkele Britten trokken al naar Twitter om hun verwarring of afschuw te uiten.

Maar is het idee zo wansmakelijk als het klinkt? De dames van mumsnet.com raden het blijkbaar ook aan.

mumsnet

Metro nam de proef op de som. De beperkte middelen in ons kantoor zorgden er echter voor dat we het recept niet konden volgen. In plaats daarvan haalden we spaghetti bolognaise uit, voegden oploskoffie toe aan de saus en warmden het opnieuw op. Uit een beperkte blinde test bleek echter dat de spaghetti zonder oploskoffie het best gesmaakt wordt, al viel de pasta met koffie al bij al best mee.