Hongaarse cameravrouw ontslagen na het stampen van vluchtelingen

Een Hongaarse cameravrouw heeft de woede van het wereldwijde web op haar hals gehaald. Op verschillende beelden is te zien hoe ze een vluchtende man een voetje licht en schopt naar meerdere vluchtelingen. De vrouw is ondertussen ontslagen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Op de beelden is te zien hoe de cameravrouw een man met een kind in zijn armen doet struikelen. In een andere video die circuleert op sociale media verkoopt ze dan weer een stevige trap aan enkele vluchtelingen die weglopen voor de politie. Plaats van de incidenten is het vluchtelingenkamp in Roszke, in het zuiden van Hongarije.

De vrouw was aan het werk voor de zender N1TV, die gelinkt is aan de extreem-rechtse partij Jobbik. "Een van onze collega's heeft zich op een onacceptabele manier gedragen", zegt de hoofdredacteur van de zender op Facebook. "Haar contract is met onmiddellijke ingang beëindigd en daarmee is de zaak voor ons gesloten."

Camerawoman for N1TV trips a #refugee carrying a small child as he runs from police pic.twitter.com/NkoJ3DKTOC

— Conflict News (@Conflicts) 8 september 2015

Same N1TV camerawoman also caught tripping a young #refugee girl - @panyiszabolcs pic.twitter.com/O6MlMiMwPD — Conflict News (@Conflicts) 8 september 2015

Segundo 16, periodista haciendo la zancadilla a un refugiado que huye de la policía con un niño en brazos https://t.co/HbOlc2bIzu

— Jaime Prades (@Jaime_Prades) 8 september 2015