Deze wiskundige formule berekent de perfecte kousenbroek

Nylonkousen zijn je perfecte compagnon in de herfst en de winter. Ze zien er elegant uit, verdoezelen onvolmaaktheden en verstoppen je witte benen. Bovendien houden ze je benen lekker warm, soms iets té warm zelfs. Om te berekenen hoe dik je panty moet zijn, kwam de statisticus James Hind met een wiskundige formule op de proppen. 

De herfst komt weer in het land, maar breekt nog niet volledig door. Terwijl we de afgelopen dagen geteisterd worden door miezerige regenbuien, kan het zaterdag opnieuw 21 graden worden. Dat stelt menig vrouwen voor een dilemma: de kousenbroek in de kast laten met het risico te bibberen van de kou, of ze dragen met het risico te zweten?

Om die twijfelende vrouwen een helpende hand te bieden, ontwikkelde James Hind van de Universiteit van Nottingham Trend een wiskundige formule die de perfecte dikte van een panty berekent.

Hij benadrukt bovendien dat de formule niet alleen bedoelt is voor vrouwen, maar voor iedereen die panty’s draagt. Zo bekent hij dat hij zelf een ‘geschiedenis’ heeft met nylonkousen. “Vroeger liep ik in Nottingham rond als Robin Hood om de toeristen te vermaken. Dag in dag uit moest ik dus ook panty’s dragen. Ondertussen besef ik hoe zalig warme kousen kunnen zijn op koude dagen”, zegt hij al lachend tegen de BBC.

De formule bestaat uit twee belangrijke factoren, namelijk windsnelheid (w) en de temperatuur (t).

_85394424_stocking_pic.jpg