Quiche met duurzame zalm en spinazie

Bewust nadenken over wat je eet en het kiezen van duurzame ingrediënten wordt voor heel wat mensen steeds belangrijker. Een handige leidraad hierbij zijn duurzaamheidslabels, die zekerheid bieden over onder andere een verantwoorde oorsprong van voedingsproducten. Voor visproducten kan je tijdens het winkelbezoek letten op het MSC-keurmerk voor verantwoorde visvangst en het ASC-keurmerk voor viskwekerijen die duurzaam omgaan met de natuur. Geniet vervolgens even bewust van het visgerecht op je bord, zoals deze quiche met duurzame zalm en spinazie!

Wat heb je nodig? (voor 4 tot 6 personen)

  • 300 g zalmfilet (let op het duurzame keurmerk!)
  • 200 g verse spinazie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 eieren
  • ½ kop volle melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • geraspte Parmigiano Reggiano
  • ¼ tl grove zwarte peper
  • zout

Aan de slag

Leg het bladerdeeg in een quichevorm en prik er enkele gaatjes in met een vork. Verwarm de oven alvast voor op 180° C.

Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op een gemiddeld vuur. Leg de zalmfilet erin en kruid met peper en zout. Haal de zalm uit de pan wanneer hij gebakken is, laat afkoelen en snij de vis nadien in kleine blokjes.

Verwarm opnieuw een eetlepeltje olijfolie in een braadpan op een gemiddeld vuur en stoof de ui ongeveer vijf minuutjes, tot die zacht is. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak het geheel nog maximaal twee minuten. Haal de pan nadien van het vuur.

Neem een grote kom en kluts er de eieren in, samen met de melk en 100 gram Parmigiano Reggiano. Kruid het geheel met zout en de grove zwarte peper.

Doe de groenten in de quichevorm en giet er de eieren over. Leg er tenslotte de stukjes zalm op en strooi naar eigen smaak kaas over het geheel.

Steek de quiche 25 minuten in de warme oven en klaar is kees! Je laat de quiche best wel nog tien minuutjes rusten voordat je hem aansnijdt. Smakelijk!

Quiche_zalm_spinazie