Canadese parlementskandidaat betrapt terwijl hij in kopje plast

Een klusjesman uit Toronto, die op de lijst van de conservatieve Canadese premier Stephen Harper staat bij de verkiezingen van volgende maand, heeft zich teruggetrokken. Er waren beelden opgedoken van een ‘incident’ terwijl hij aan huis enkele herstellingen uitvoerde. 

Jerry Bance werd in 2012 gefilmd door een verborgen camera van de Canadese openbare omroep CBC, die op dat moment een programma draaide over klusjesbedrijven. Bance is te zien hoe hij in een kop plast terwijl hij een afvoerleiding in een keuken repareert, en daarna zijn urine in de gootsteen giet. De eigenaar van het huis bevond zich op dat moment in een andere kamer.

Een woordvoerder van de conservatieve partij laat weten dat “meneer Bance niet langer op de kieslijst staat”. De klusjesman zelf verklaarde dat hij “erg veel spijt” heeft en dat het incident zijn persoonlijkheid niet weergeeft.

https://www.youtube.com/watch?v=7BdejLG6SU4

Amper enkele uren later werd ook een andere conservatieve kandidaat door Harpers partij geschrapt. Tim Dutaud, ook uit Toronto, had neptelefoontjes gepleegd en daar beelden van op YouTube gezet. In één video is te zien hoe hij zich voordoet als iemand met een mentale beperking.