Studente omzeilt rijverbod met roze speelgoedjeep

Een studente van de Texas State University in de Verenigde Staten verloor onlangs haar rijbewijs. Zo leek ze toegewezen op haar fiets voor haar verplaatsingen maar dat zag ze niet zitten. Daarom schafte ze zich een felroze speelgoedjeep aan. Daarmee groeide ze op korte tijd uit tot een internetfenomeen.

De Texaanse politie hield Tara Monroe, een 20-jarige studente industriële ingenieurswetenschappen, tegen voor een alcoholtest. Monroe weigerde te blazen, wat betekende dat haar rijbewijs meteen ingetrokken werd. Haar vader kwam vervolgens langs van haar woonplaats, zo’n 300 kilometer verder, om haar auto ook te ontnemen.

Monroe bleef dus achter met een fiets voor haar verplaatsingen. “Rond de campus rijden op een fiets is klote”, getuigde Monroe aan MySA.com. “Echt zwaar klote.”

De jonge studente bleef dus niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar een alternatief voertuig waar ze geen rijbewijs voor nodig had. Op het internet vond ze een roze Barbiejeep, die ze op de kop tikte voor 60 dollar (54 euro). De verkoper was wel verbaasd toen bleek dat het voertuigje voor de 20-jarige vrouw was.

Sindsdien bolt Monroe rond op de campus in haar roze jeep, die een maximumsnelheid van acht kilometer per uur kan halen. Overal waar ze gaat, laat ze nu een spoor van gelach achter. “De meeste mensen vinden de fratsen die mijn vrienden en ik uithalen meestal onvolwassen en nooit echt grappig. Ik verwachtte dus niet dat dit een zo’n grote reactie zou opleveren. Mensen die me niet kennen, reageren verbaasd maar mijn vrienden waren zelfs niet verrast omdat ik steeds zo’n dingen doe” aldus Monroe.

“Dit is de beste manier om mijn fifteen minutes of fame te krijgen. Het is de beste beslissing die ik op de universiteit al gemaakt heb. Ik vind het leuk dat iedereen denkt dat dit hilarisch is”, besluit de ingenieuze studente.

Foto: Flickr/Rona Proudfoot