Overleden vrouw schenkt enorme erfenis aan haar 32 parkieten

De schatrijke Amerikaanse Leslie Ann Mandel heeft een heus deel van haar fortuin nagelaten aan haar 32 valparkieten. De kleurrijke vogels erven samen een bedrag van 100.000 dollar, wat neerkomt op zo’n 90.000 euro. 

In het testament staat verder dat de parkieten tot hun dood samen moeten blijven in de luxe volière in haar appartement in New York. Opvallend is dat Mandel de namen van al haar vogels liet opschrijven in haar laatste wilsbeschikking: Wheetie, Port, Blackie, Zippy, Tara, Zara, Shasha, Pigeon, Victory, Alie, Zack 12, Dart, Cubby, Max, Baby, Ruthie, Pumpkin, Tattoo, Susie, Tracy, Margie, Sammy, Angel, Inky, Sara, Tundra, Tanteleah, Eva, Cody, Nicki, Avis en Dragon.

Dat ze er zeker van wou zijn dat de gevederde diertjes niets tekort komen, staat ook vast. Zo moet de kooi elke maandag en donderdag gereinigd worden, en moeten ze diezelfde dagen gevoederd worden met het exclusieve voer dat ze gewend zijn: een zangzaadmengsel met wortels en popcorn.

Die 100.000 dollar was slechts een klein deel van haar totaalvermogen. Ze was de weduwe van sci-fi auteur Arthur Herzog, en harkte met haar direct mailing business zelf zo’n 4,75 miljoen dollar bij elkaar. De vrouw overleed in juni op 69-jarige leeftijd, schrijft Daily Mail