Dit doen Taylor Swift & co in het weekend

"Work hard, play hard." Het is een leuze die veel succesvolle mensen toepassen. En met rede, want studies wijzen uit dat ontspannende hobby's helpen om de creativiteit te verhogen en stress te verlagen, wat op zijn beurt het werk ten goede komt. Business Insider somt de opmerkelijke hobby's op van zes succesvolle mensen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

AFP / B. Pugliano

Warren Buffet

Deze Amerikaanse zakenman wordt vaak geprezen als de meest succesvolle investeerder van de 20eeuw. Op jonge leeftijd werd al duidelijk dat Buffet een gave had voor financiële zaken: het wiskundige wonderkind maakte op zijn elfde zijn eerste investering, en hij was amper 16 jaar oud toen hij business ging studeren aan de Universiteit van Pennsylvania. Ondertussen is Buffet ceo en grootste aandeelhouder van Berkshire Hathaway. Als hij niet aan het werk is, probeert hij in zijn vrije tijd zoveel mogelijk ukelele te spelen. Wie twijfelt aan zijn muziektalent, moet dit duet met Bon Jovi checken.

AFP/ B. Ach

Marissa Mayer

Met een nettowaarde van 380 miljoen dollar prijkt de ceo van Yahoo op de 36e plaats in de lijst van meest succesvolle vrouwen van Forbes. Daarnaast zetelt Mayer in de Raad van Bestuur van Walmart, Jawbone en Yahoo! en  zit ze in het bestuur van enkele non-profit bedrijven waaronder  het Nationale Design Museum, het New York City Ballet en het San-Fransisco Museum van Moderne Kunst. Ondanks dat ze naar eigen zeggen maar vier uur per nacht slaapt, vindt ze toch nog de tijd voor haar favoriete hobby: cupcakes bakken. Als geen ander is ze bedreven in het versieren van de cakes met icing en glazuur.

AFP / M. Ralston

Taylor Swift

Taylor Swift is meer dan een doorsnee tieneridool. Als ze niet aan het touren is, gaat ze als een waar multitasktalent de strijd aan met muziekstreamingdiensten zoals Spotify, verzamelt ze tientallen internationale sterren voor haar videoclip, breekt ze records op op de muziekwebsite VEVO én staat ze altijd klaar voor fans. Daarnaast is ze ook een fervente knutselfanaat. Naar eigen zeggen houdt ze er van om haar weekends te vullen met het maken van borduurwerken, desserts en gigantische sneeuwbollen.

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on

AFP/ S. Lam

Satya Nadella

Satya Nadella is een echte techneut. Voor hij aangesteld werd als derde ceo van Microsoft werkte hij al 22 jaar bij het bedrijf, onder meer als hoofd van de afdeling Cloud & Enterprise. Naast het werk zijn cricket en poëzie zijn andere passies. Zo vergeleek hij poëzie ooit met coderen. "Sommige zaken kunnen beschreven worden in vele zinnen en pagina's proza. Als je dat probeert om te zetten in een paar lijnen poëzie, behou je nog steeds de essentie. Poëzie is met andere woorden een vorm van compressie, ofwel de beste code die er bestaat."

AFP / J. Kempin

Meryl Streep

Dat Meryl Streep een van de meest gelauwerde actrices is van haar generatie, wisten we al langer. Zo heeft ze maar liefst 17 Oscarnominaties op haar naam staan en mocht ze drie Oscarbeeldjes mee naar huis nemen. Wat niet veel mensen weten, is dat de Amerikaanse actrice houdt van het betere breiwerk. Het gerucht gaat zelfs de ronde dat ze voor de film Doubt verschillende kledingstukken, waaronder haar sjaal, zelf gemaakt heeft.

 

AFP / R.Martinez

George W. Bush

Sinds George W. Bush gepensioneerd is, heeft hij een nieuwe hobby. Hij schildert met olieverf.  Na een paar gewaagde portretten van zichzelf, kwamen er zelfs verschillende honden, wereldleiders en Jay Leno aan de beurt. De oud-president vond zijn passie voor schilderen via een teken-app. Naar verluidt stuurde hij geregeld in elkaar geflanste tekeningen naar zijn familie. Zo kreeg hij de smaak te pakken en stapte hij over naar olieverf. Volgens Bush was zijn docent dolenthousiast over zijn werk, en zou ze gezegd hebben: "Er schuilt een Rembrandt in je, het is jouw taak om hem los te laten."