Sluit de zomer af met deze festivals

De zomer is helaas voorbij en dat betekent ook dat de zomerfestivals erop zitten. Toch moeten muziekliefhebbers nog niet aan hun winterslaap beginnen, want er zijn nog enkele festivals waar ze heerlijk kunnen nazomeren. Een overzicht.

Deep in the Woods

Het festival Deep in the Woods, dat plaatsvindt in het vakantiecentrum Massembre in Heer-Sur-Meuse in de Ardennen, is het sympathiekste uit deze reeks. Het zweert trouw aan kleinschaligheid en wil zowel de artiesten als het publiek op een originele muziekbeleving trakteren.

De organisatie wil gemeenschappen, generaties en een ecologisch bewust publiek samenbrengen, maar zet ook in op verschillende kunsten zoals fotografie, film en beeldende kunst. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk muziek.

Op de affiche staan Amatorski, Briqueville, Chve Mathieu Vdk, Flavien Berger, Fugu Mango meets Binti, Kris Dane, Great Mountain Fire, La Jungle, Lonnie Holley en vele anderen.

Deep in the Woods, 4-6 september, Domaine de Massembre, Heer-sur-Meuse

Crammerock

Crammerock bereidt zich voor op zijn zilveren jubileumeditie. Een 25-jarig bestaan, dat mag volgens de organisatoren gevierd worden. Op het podium staan maar liefst vijftig acts. Zowel nationale als internationale namen zoals Stereophonics, Triggerfinger, Goose, Tinie Tempah, The Dandy Warhols, Intergalactic Lovers, Admiral Freebee, Janez Detd., Lost Frequencies en Tourist LeMC staan op de affiche.

Wie deze feesteditie mee wil vieren en nog geen ticket heeft, is eraan voor de moeite. Alle 30.000 tickets zijn al de deur uit.

Crammerock, 4-5 september, Stekene

Laundry Day

Het Antwerpse muziekfestival vindt voor de achttiende keer plaats. Het begon als een toevallig feestje in de hippe Kammenstraat, maar groeide uit tot het grootste dagdancefestival van het land. De organisatie verwacht 60.000 tot 65.000 bezoekers, en koos daarom voor een nieuwe en grotere locatie, de Middenvijver op Linkeroever.

Op de acht podia zullen onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Pendulum DJ Set & Verse, Minus Militia, Frontliner, Ghost, Murdock en Teddy Killerz het mooie weer maken.

Het festival duurt van 12 uur ’s middags tot middernacht. Bij een evaluatie bleken de meeste bezoekers die met de trein kwamen het festival ’s avonds vroeger te verlaten om nog thuis te geraken. Dankzij een samenwerking met de NMBS, waardoor er een volwaardig aanbod aan nachttreinen is, kan iedereen blijven genieten tot de laatste beat.

Laundry Day, 5 september, Antwerpen

HORST

Het kunst- en muziekfestival HORST is nog maar aan zijn tweede editie toe, maar wist vorig jaar al heel wat nieuwsgierigen te lokken met een uitverkochte editie. Veertig elektronische muzikanten, beeldend kunstenaars en jonge creatievelingen mogen in de prachtige setting van het Kasteel van Horst hun kunnen tonen aan het publiek.

Artistieke curatoren van het festival zijn architectenduo Gijs Van Vaerenbergh uit Leuven. Zij zullen HORST transformeren tot een architectonische speeltuin waar kunstenaars, muzikanten en het publiek elkaar ontmoeten. Onder meer Lapalux, Lefto, Poldoore, YellowStraps, Sokoto, LTGL en Zora Jones zorgen voor de muziek.

HORST, 11-12 september, Kasteel van Horst, Holsbeek

Big Next Festival

Onder de noemer Big Next presenteert Democrazy al enkele jaren bands die op de rand van een doorbraak staan: Kurt Vile, Real Estate, Future Islands, Palma Violets, Michael Kiwanuka en Asgeir passeerden allemaal de revue. Op 12 september vindt de tweede editie plaats op drie verschillende podia op DOK in Gent.

Vuurwerk, Palmbomen, Rats on Rafts, Seekae, Baio, Dinner, Nah en Blue Daisy. Deze namen zeggen je misschien nog niet veel, maar als het van de organisatoren afhangt, zal dat niet lang meer duren.

Big Next Festival, 12 september, Gent

De Beloften 2015

Ook de organisatoren van De Beloften gaan op zoek naar vers talent in Gent. Het is het resultaat van een samenwerking tussen grote en minder grote spelers uit de Gentse culturele wereld. Vorig jaar was Barefoot And The Shoes de grote winnaar. Winnaars van vorige edities schopten het vaak al ver, denk maar aan The Bony King Of Nowhere (2006), Intergalactic Lovers (2009) en Protection Patrol Pinkerton (2012).

Dit jaar wordt de belofte van 2015 Nunki, Crowd of Chairs, Gloria Boateng, Madame Blavatsky, The Jagged Frequency of Vermillion House.

De Beloften 2015, 19 september, Coyendanspark, Gent

Leffingeleuren

Het driedaagse muziekfestival Leffingeleuren, in het West-Vlaamse polderdorp Leffinge, keert terug naar zijn roots. Het wordt opnieuw een gezellig festival rond de kerktoren. Mensen ontmoeten, genieten van muziek en jong talent ontdekken, daar moet het volgens de organisatoren rond draaien. Ze zetten daarom in op eerder onbekende, maar beloftevolle acts.

De bekendste namen op de affiche zijn Tout va bien, Great Lake Swimmers, Isbells, Het Zesde Metaal, Raketkanon, Dez Mona en Starflam.

Leffingeleuren, 18-20 september, Leffinge