Een Belgische klassieker: spieringkotelet met picklesaus

September is nog maar net begonnen of die wisselvallige herfstdagen steken alweer de kop op. Tijd dus om langzaamaan terug over te schakelen naar winterkost. Dat vertaalt zich in gerechten zonder complexen maar vol smaak, waarvan je het meteen warm krijgt. Een smakelijke spieringkotelet met picklesaus is een typisch Belgische klassieker onder de winterse maaltijden. Met dit recept kan je bovendien in een handomdraai aan tafel!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 1 kg spieringkoteletten
  • 1 el rundsbouillon
  • 4 el pickles
  • 2 dl room
  • gehakte peterselie
  • 2 dl water
  • boter

Aan de slag

Laat wat boter smelten in een braadpan op een middelhoog vuur en bak de spieringkoteletten. Neem ze daarna uit de pan en blus het aanbaksel met het water.

Voeg nadien de pickles en de rundsbouillon toe. Roer de room erdoor en laat alles 3 à 4 minuten inkoken. Werk de saus af met de fijngesneden peterselie.

Serveertip: De koteletten gaan goed samen met gekookte aardappelen of aardappelen in de schil. Smakelijk!

Spieringkotelet_pickles