Slachtoffer van zuuraanval doet aangrijpende oproep in beauty tutorial

Op YouTube zijn er duizende beauty tutorials te vinden, maar deze is wel heel bijzonder. In de video legt Reshma niet alleen uit hoe je de perfecte rode lippen krijgt, maar vraagt ze ook aandacht voor de campagne Make Love Not Scars die opkomt voor slachtoffers van zuuraanvallen in India. 

Het 18-jarige meisje werd vorig jaar met zuur aangevallen door haar schoonbroer, toen ze op weg was naar school. Hierdoor verloor ze haar linkeroog en liep ze derdegraads brandwonden op in haar gezicht. Door de aanval heeft ze ook nog maar beperkt zich met haar rechteroog.

Dankzij een campagne op de crowdfundingsite IndieGoGo werd er ongeveer 8.000 euro opgehaald voor Sherma. Met dit geld kon ze haar cosmetische ingrepen betalen.

Make Love Not Scars

In de beauty tutorial vraagt Reshma dan ook aandacht voor de campagne Make Love Not Scars. Die komt op voor slachtoffers van zulke zuuraanvallen. Volgens Reshma is zuur in India net zo makkelijk verkrijgbaar als lippenstift, waardoor de slachtoffers zich blijven opstapelen. Volgens de BBC vinden er jaarlijks meer dan 1.000 zuuraanvallen plaats in India, en 90% van de slachtoffers zouden vrouwen zijn.

Daarom roept Indiaase vrouw op om een petitie te tekenen. Samen met de initiatiefnemers hoopt ze dat de regering iets doet aan de verkoop van zuur.