Kat vangt kogel op en redt kleuter

Vaak wordt gezegd dat katten negen levens hebben, en de viervoeter Opie is geen uitzondering. Als een echte held ving hij een kogel op en kon een driejarige kleuter zonder kleerscheuren ontkomen. 

Het is de moeder van het jongetje, Angelica Sipe, die het verhaal vertelt aan FOX43. Ze beweert dat er ’s avonds laat een kogel door het raam vloog, recht in de woonkamer. Daar zouden haar zoontje en de kat naast elkaar op de bank liggen. De kogel schoot in de richting van het kind en de kat, maar Opie zou de kogel opgevangen hebben.

“Het eerste wat ik deed was controleren of mijn zoontje in orde was. Pas daarna zag ik Opie gewond op de grond liggen”, vertelt Angelica. “Als mijn kat er niet was geweest, was mijn zoon geraakt.”

Toen de dierenartsen arriveerden, wou Angelica het heldhaftige beestje redden en een operatie laten ondergaan. “Hij had het leven van mijn zoon gered. Natuurlijk moest hij blijven.”

Ondertussen stelt Opie het goed. Hij is volop aan het herstellen van zijn verwondingen. Om de kosten van de operatie te kunnen betalen, is de moeder gestart met een crowdfundingactie. Ondertussen staat de teller al op 2.890 dollar (meer dan 2.500 euro), waarmee het streefdoel van 1.000 dollar (900 euro) ruimschoots gehaald is.