Naar school fietsen was nog nooit zo leuk met Red Bull Red Light Green Light!

Tienduizenden jongeren vertrekken vandaag opnieuw met de fiets naar school. Voor sommigen hemel, maar voor de meesten toch wel hel… 1 september is dan ook niet de meest vreugdevolle dag voor vele jongeren. Red Bull brengt daarom met Red Bull Red Light Green Light een nieuwe variant op ‘naar school fietsen’.

Hoe gaat het in zijn werk?

Fietsers die de uitdaging aangaan moeten bij elk rood licht surplacen, ofwel ter plaatse blijven stilstaan met je fiets zonder een voet op de grond te plaatsen. Lukt dat, dan mag je meteen vertrekken eens het licht opnieuw op groen springt! Als je toch een voet op de grond zet, krijg je twee seconden straftijd. Wanneer het licht op groen springt, moet je dus nog twee seconden wachten voordat je mag vetrekken. De eerste die op school aakomt, mag zich de winnaar noemen!

De proef op de som

28-08-2015 redbull green light0216De kick-off van Red Bull Red Light Green Light werd gegeven in het stadscentrum van Antwerpen, waar een tiental deelnemers een eerste test uitvoerden. Onder hen ook een paar bekende fietsers, zoals cyclocrossers Wout van Aert, BMX-ster Elke Vanhoof en ex-profrenner Nick Nuyens. Zij zetten maar al te graag hun schouders onder dit intiatief, dat de fietstocht op een veilige maar inventieve manier nieuw leven inblaast.

De fietsers waagden zich aan een parcours van 1,5 kilometer, waarbij de deelnemers moesten surplacen aan maar liefst zeven rode lichten. Wout van Aert kwam als eerste over de finish, zonder enige straftijd te hebben opgelopen tijdens het surplacen.

““Een superleuke manier om de fietstocht naar school opnieuw tof en uitdagend te maken. Ik herinner me nog mijn fietsritten naar school… Niet altijd met volle overtuiging en passie”, zegt van Aert met een knipoog.

“Dit soort spelletje maakt het interessant en spannend omdat je je vrienden kan uitdagen én het is 100% conform de verkeersregels, iets waar ik persoonlijk enorm veel belang aan hecht. Met Red Bull Red Light Green Light is het stoppen aan het rode licht geen tijdverlies meer, maar een uitstekend moment om je technische skills op de fiets te meten met je vrienden”, aldus de jonge veldrijder.

Foto’s: Thomas ‘Switn’ Sweertvaegher