Gruwelijke dolfijnenjacht gaat opnieuw van start

Vanaf vandaag start de jaarlijkse dolfijnenjacht in Japan. Van 1 september tot 1 mei worden dolfijnen gevangen en wreed geslacht. 

De dolfijnenjacht is een heuse traditie in Japan. Jaarlijks begint die in de kustplaats Taiji waar de dolfijnen in een kleine baai gelokt worden. Daar worden de dieren in netten gedreven. De jongste en mooiste exemplaren worden eruit gevist om tegen miljoenen verkocht te worden aan dierentuinen en aquaria. De rest wordt geslacht voor vleesconsumptie.

Volgens activisten gebeurt de jacht op een gruwelijke en dieronvriendelijke manier. Soms zouden ze wel een half uur lang pijnlijk liggen spartelen in hun eigen bloed. Sinds de documentaire ‘The Cove’ de drijfjacht in 2009 aan het licht bracht, beroert deze praktijk niet alleen dierenrechtenorganisaties, maar wordt er wereldwijd moord en brand geroepen.

Bijgevolg werden vorig jaar ‘slechts’ 800 dolfijnen geslacht, in vergelijking 1.000 tot 2.000 dolfijnen het jaar daarvoor. Het slechte nieuws is dat de praktijk wereldwijd ook steeds meer toegepast wordt. Zo werden er recent nog doflijnenvissers uit Peru gefilmd om de gruwelijke praktijk ook daar aan het licht te brengen. Die schokkende beelden kun je hieronder zien.