Grote hinder op het spoor in Vlaams-Brabant

 

Het treinverkeer in Vlaams-Brabant en ver daarbuiten ondervindt dinsdag zware hinder door verschillende incidenten. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Door een persoonsongeval tussen Kortenberg en Erps-Kwerps, een defecte trein tussen Mechelen en Leuven en schade aan de infrastructuur tussen Hasselt en Leuven, moeten reizigers rekening houden met zware vertragingen.

Omstreeks 16.00 uur zijn de vier sporen tussen Kortenberg en Erps-Kwerps opnieuw vrij, maar tot dan kon het treinverkeer slechts over een spoor. «De treinen van Leuven naar Brussel reden via dat spoor, de treinen in de andere richting werden omgeleid via Weerde en Haacht. Daar heeft echter tussen 14.20 en 15.30 uur een defecte trein gestaan, waardoor een van de twee sporen op de omleidingsroute geblokkeerd was.»

Door die twee incidenten moesten reizigers rekenen op vertragingen van 30 minuten tot een uur. Daarnaast zijn heel wat treinen afgeschaft of beperkt, waardoor het spoorverkeer zeer moeizaam verloopt. Bij het begin van de avondspits kan het treinverkeer dus weer normaal verlopen tussen Kortenberg en Erps-Kwerps, maar dat betekent niet dat de situatie meteen zal normaliseren. Reizigers moeten dan ook rekening houden met zware gevolgvertragingen.

Daarnaast was er tussen Hasselt en Schulen, op de lijn tussen Hasselt en Leuven, schade aan de infrastructuur, waardoor reizigers moesten rekenen op een kwartier vertraging. Iets voor 16.00 uur waren ook daar de problemen van de baan.