Facebook meer waard dan muziek voor Bono’s groep

De Ierse rockgroep U2 kent een lang en succesvol bestaan. Met naar schatting meer dan 150 miljoen verkochte platen wereldwijd is de rockgroep één van de best verkopende artiesten aller tijden. Dat succes legt natuurlijk geen windeieren voor frontman Bono, maar nu blijkt dat een investering in Facebook ook heel wat geld in het laatje brengt.

In 2009 en 2010 investeerde Elevation Partners, een beleggingsfonds dat Bono mee uit de grond stampte, 210 miljoen dollar in aandelen van Facebook. Die aandelen zouden volgens Value Walk nu meer dan 1,5 miljard dollar waard zijn, terwijl Irish Examiner beweert dat U2 doorheen de jaren een vermogen van om en bij 1 miljard dollar heeft opgebouwd.

Dat betekent echter niet dat al dat geld nu op naam van Bono staat. De zes oprichters van Elevation Partners krijgen twintig procent van de winst, die dan natuurlijk nog door zes gedeeld wordt. Volgens een schatting uit 2012 brachten de aandelen van Facebook Bono zo’n 43 miljoen dollar op. Ondanks die sterke financiële resultaten, zouden muzikanten als Paul McCartney en Madonna nog een pak vermogender zijn dan de Ierse zanger.