Architect ontwerpt inventieve tent voor vluchtelingen

De architect Abeer Seikaly ontwierp een plooibare tent die zowel regenwater kan verzamelen als zonne-energie kan opslaan. Ze hoopt hiermee miljoenen vluchtelingen wereldwijd te helpen. 

Op dit moment woedt er een wereldwijde vluchtelingencrisis en zijn er miljoenen mensen die geen onderdak, water of elektriciteit hebben. Dit raakte Abeer Seikaly zo, dat ze hulp wou bieden. Voor haar creatie ging Seikaly haar mosterd halen bij natuurlijke materialen en traditionele culturele activiteiten zoals weven. Het resultaat is een tent die bestaat uit twee lagen. Op die manier ben je beschermd tegen het natte en koude weer, maar kan er ook koele lucht binnen tijdens de zomer.

img3

De top van de tent verzamelt al het regenwater dat langs de zijkanten wordt gefilterd. Dat water kan dan gebruikt worden om te douchen én om van te drinken. De zonne-energie wordt dan weer opgeslagen in een batterij die ’s nachts kan gebruikt worden.

Oorspronkelijk creëerde Seikaly de tenten voor mensen die verdreven werden door een natuurramp of oorlog, en nu hoopt ze dus heel wat vluchtelingen te ondersteunen.

img15

img4

Foto’s Abeir Seekaly