Moedige moeder geeft gezicht aan partnergeweld

Brooke Beaton (27) werd mishandeld door haar ex-vriend. Om die harde werkelijkheid te tonen en om ieder slachtoffer van partnergeweld te steunen, trommelde ze haar vriendin en professioneel fotografe Tiffany Thoelke op voor een fotoshoot. 

Brooke Beaton, een Amerikaans model en moeder van twee kinderen, werd vorige week door haar vriend mishandeld. Na de driftbui heeft ze de politie verwittigd en haar jeugdvriendin Tiffany Thoelke gebeld. “Ik wil dat je een fotoshoot van mijn verwondingen maakt”, klonk het.

Met die ontluisterende fotoshoot wou Brooke de keiharde werkelijkheid van huiselijk geweld tonen om de maatschappij bewuster te maken. Op een van de foto’s staat ze met blauwe plekken onder haar ogen en op haar schouder. In een ander beeld zie je de tranen dan weer over haar wangen rollen.

De fotografe zette de indrukwekkende foto’s op haar professionele Facebookpagina T.S.T. Photography, voorzien van een emotionele tekst en de hashtag #SilenceHidesViolence (stilte verhult geweld). De twee werden overspoeld met reacties en het duurde niet lang of verschillende Amerikaanse media pikten het verhaal op. “We hopen dat er nu ook daadwerkelijk actie ondernomen wordt om slachtoffers van huiselijk geweld beter bij te staan”, zeiden de dames tegen USA Today.