Leraar komt 111 keer te laat

Picture taken on October 29, 2010 in Paris of an alarm clock, as Europe moved to winter time at 0100 GMT on October 31, when clocks move back one hour. Clocks change in North America on November 7. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Dat niet alleen leerlingen soms worstelen om op tijd op school te geraken, bewijst de Amerikaanse leraar Arnold Anderson. De man is voor de rest van het jaar geschorst omdat hij al 111 keer te laat kwam opdagen.

Anderson geeft les in de Roosevelt Elementary School, een basisschool, waar het bestuur hoorndol wordt van zijn nonchalante gedrag. Het voorbije schooljaar kwam hij 46 keer te laat, het jaar voordien zelfs 65. De school wou Anderson daarom ontslaan “om disciplinaire redenen”, maar de rechter stak daar een stokje voor. Het ontslag werd ongeldig verklaard omdat de leraar niet gewaarschuwd werd en dus niet de kans had om zijn gedrag aan te passen.

Uitgebreid ontbijt

Anderson werd dan maar geschorst tot 1 januari 2016. Hij heeft trouwens niet echt een waterdicht excuus voor zijn slechte gewoonte om altijd te laat te komen. “Ik vergeet vaak de tijd”, klinkt het. “Ik heb ook de gewoonte om thuis te ontbijten, maar dat zal ik minder vaak doen. Als ik terugkeer uit schorsing, zal ik voortaan op tijd zijn.”