Hoeveel is je vrouw waard?

Heb je je ooit al afgevraagd wat andere mannen van je vrouw vinden? Als het van de controversiële overspelsite Ashley Madison afhangt, krijg je het antwoord doodleuk van een app op je smartphone.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Dat blijkt uit de hele resem emails van Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison, die door hackers onderschept zijn. Niet alleen de gegevens van duizenden gebruikers werden daarbij gehackt, er kwamen ook plannen bovendrijven voor een nieuwe applicatie, met de niet mis te verstane werktitel 'What's Your Wife Worth' ('Hoeveel is je vrouw waard').

De app geeft gebruikers de mogelijkheid om een foto van hun wederhelft up te loaden en te onderwerpen aan het kritische oordeel van andere gebruikers, die er een geldbedrag in dollars op plakken. Zo krijg je - letterlijk - een idee van hoe goed je partner in de markt ligt. Hoewel de applicatie al zo goed als op punt staat, is hij nooit officieel gelanceerd.

Bij Ashley Madison hebben ze door het hack-schandaal op dit moment andere katten te geselen. Het bedrijf heeft een beloning van 380.000 dollar (zo'n 330.000 euro) uitgeloofd aan al wie kan helpen om de hackers te identificeren.