Burger King wil vrede sluiten met McDonald’s

Fastfoodketen Burger King reikt de hand aan zijn concurrent McDonald’s om één dag de strijd neer te leggen en hun iconische burgers, de Whopper en de Big Mac, samen te voegen tot één burger. Met een website en volledige advertentiepagina’s in Amerikaanse kranten, waaronder de New York Times, verklaart Burger King dat ze “in vrede, en ook ter ere van vrede, komen.” “We weten dat we onze kleine verschillen hebben, maar we willen een staakt-het-vuren in deze zogenaamde burgeroorlog”, vervolgt hun open brief.

Om de Internationale Dag van de Vrede in de kijker te zetten, wil Burger King in samenwerking met McDonald’s een pop-uprestaurant inrichten op 21 september. Het eendagsrestaurant in Atlanta zal de McWhopper aanbieden, een hamburger die de ingrediënten van de Whopper en de Big mac samenvoegt. “Al wat we dus nodig hebben, zijn een paar medewerkers van McDonald’s die helpen met jullie ingrediënten toe te voegen aan de onze”, gaat de advertentie verder. Burger King geeft toe dat dit eventjes slikken moet zijn, maar zette daarom McWhopper.com op poten om alles duidelijk te maken aan zijn rivaal.

McWhopper2

McDonald’s liet op Facebook al weten dat ze het een goed idee vinden, maar geeft te kennen dat ze de actie te klein vinden. “Wij zetten ons in om wereldwijd te sensibiliseren, misschien willen jullie meestappen in een betekenisvolle, mondiale inspanning? Laat ons ook toegeven dat er een vriendelijke competitiestrijd tussen ons woedt, die niet te vergelijken valt met echte pijn en lijden in een oorlog”, schrijft Steve Easterbrook, de CEO van de fastfoodketen op Facebook. “PS De volgende keer volstaat een telefoontje”, aldus de reactie van McDonald’s.

Liefhebbers van de fastfoodketen zijn teleurgesteld in het antwoord van McDonald’s. “McDonald’s verknoeit het weer, net zoals mijn bestelling gisteren”, luidt één van de populairste kritieken.

https://www.youtube.com/watch?v=DsaUuIj6Xb0