Vrouwen zijn vaker biseksueel dan mannen

Eerder kwamen Cara Delevigne en Miley Cyrus al uit de kast, en onlangs bekende Lily-Rose Depp (dochter van) zowel op mannen als vrouwen te vallen. En iedereen herinnert zich uiteraard de legendarische kus nog tussen Madonna en Britney. Het lijkt wel alsof liefde tussen vrouwen ‘in’ is. Niet onlogisch, want uit nieuw onderzoek blijkt dat vrouwen drie keer meer kans hebben om biseksueel te worden dan mannen. 

Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit Notre Dame in Indiana volgden meer dan 9.000 mannen en vrouwen tijdens hun overgang van de adolescentie naar jongvolwassenen. In totaal nam het onderzoek 14 jaar in beslag. Tijdens die periode werden ze ondervraagd over hun seksuele verlangen en activiteiten.

Wat blijkt? Mannen zien zichzelf doorgaans als of 100% hetero of 100% homo, terwijl vrouwen geregeld aangeven van beide walletjes te willen eten. Concreet stelden de onderzoekers vast dat vrouwen drie keer meer kans hebben om biseksueel te worden dan mannen.

Bovendien is de seksuele identiteit van de vrouw gevoeliger voor romantische mogelijkheden die haar pad kruisen. Dames die pas op latere leeftijd kinderen willen, aantrekkelijk zijn of hoog opgeleid zijn, hebben minder vaak interesse in hetzelfde geslacht. Volgens de wetenschappers komt dat omdat ze genoeg aanbod hebben van mannelijke partners. Met andere woorden, als vrouwen goed in de markt liggen bij mannen, zijn ze minder geneigd om te experimenteren.

“Dit wijst erop dat de vrouwelijke seksualiteit flexibeler is en zich aanpast”, zegt onderzoekster Elizabeth McClintock tegen The Telegraph. “Mannen zijn daarentegen minder vaak aangetrokken tot beide geslachten. De seksualiteit van de man is in die zin minder kneedbaar. Indien een man zich slechts tot één geslacht aangetrokken voelt, zullen romantische opportuniteiten weinig veranderen aan zijn seksuele identiteit.”

Foto Pixabay