‘Overleden’ tiener wordt wakker in doodskist

Het lijkt wel een scène uit een horrorfilm, maar is helaas een waargebeurd verhaal. Een dag na haar begrafenis werd het zestienjarige meisje Neysi Pérez uit Honduras wakker in haar doodskist. Familieleden hoorden nog geluiden uit de kist komen, maar alle hulp kwam te laat. 

De feiten dateren al van een maand geleden, maar zijn nu pas aan het licht gekomen. Op de gelekte videobeelden is te zien hoe wanhopige familieleden met alle macht de tombe open breken om Pérez er uit te halen. Later bleek dat het glas van de kist was doorgeslagen en dat het meisje haar vingers nog had gekneusd. Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat de tiener niet meer gered kon worden en werd ze opnieuw doodverklaard.

Duiveluitdrijving

Het meisje was drie maanden zwanger toen ze het bewustzijn verloor. Na haar val kwam er schuim uit haar mond en dachten haar ouders dat ze was bezeten. Vervolgens deden ze beroep op een priester voor een duiveluitdrijving, maar het bleek niet te werken. In allerijl werd Peréz naar het ziekenhuis gebracht waar ze voor de eerste keer werd doodverklaard. Het meisje werd begraven in haar trouwjurk die ze net had gekocht om in het huwelijksbootje te stappen.

Vermoedelijk kreeg het meisje eerder zo’n zware paniekaanval dat haar hart even stopte met kloppen, waarna ze werd begraven. Uiteindelijk stierf ze waarschijnlijk in de kist door verstikking.