Ontsnap aan de winter met een winterzonvakantie!

De laatste week van de grote vakantie is ingezet. Daarmee komt jammer genoeg het besef dat het aantal mooie zomerdagen dat ons nog resteert waarschijnlijk beperkt is. Heel wat trekvogels voelen dat ook aan en bereiden hun trektocht naar het zuiden vermoedelijk al voor. Die beestjes hebben natuurlijk overschot van gelijk dat ze de zon opzoeken om te overwinteren. Geïnspireerd door de trekvogels zochten we naar een aantal vakantiebestemmingen waar ook mensen eventjes aan de winter kunnen ontsnappen.

Egypte

Egypte is even veelzijdig als zonnig. Bezoek er een rijk dat 2800 jaar geleden bestuurd werd door de farao’s, die engimatische sfinksen en ontzagwekkende pyramides achterlieten. Laat je langs alle hoogtepunten van een rijke geschiedenis voeren met een Nijlcruise. Je bezoekt niet alleen fabelachtige tempels en grafmonumenten, vanop het dek van je drijvend hotel geniet je bovendien van het dagelijkse leven langs deze levensader. Daarnaast biedt Egypte ook de woeste schoonheid van de Sinaïwoestijn en de magische onderwaterwereld van de Rode Zee.

Dominicaanse Republiek

Wat meteen opvalt als je de Dominicaanse Republiek nadert, zijn de kilometerslange zandstranden die prachtig afsteken tegen de diepgroene palmen en de azuurblauwe zee. Duiken, snorkelen, zeilen, waterskiën, golfen of gewoon op het strand luieren? Het is allemaal mogelijk in weergaloze Punta Cana. De Dominicaanse Republiek beschikt met Cabarete bovendien over een heus surfparadijs! Tal van excursies naar andere Caraïbische eilanden of het prachtige binnenland lessen daarnaast elke dorst naar avontuur.

Madeira

Zandstranden zal je niet vinden op dit Portugese bloemeneiland, wel een omvangrijke en wondermooie natuur. Heldere watervallen, dichtbegroeide ravijnen, ruige kustlijnen, steile kliffen en een kristalheldere zee waar je dolfijnen en walvissen kan spotten: het draagt allemaal bij aan de sprookjesachtige sfeer die er hier hangt. Cultuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Santa Cruz. Dankzij het deels autovrije centrum is het een waar plezier om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te struinen. En natuurlijk mag het lekkere eten en de typische madeirawijn niet ontbreken!

Malta

Geschiedenis loert hier om elke hoek. Feniciërs, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Engelsen, ze hebben hier allemaal voet aan wal gezet. Je vindt er nog steeds sporen van in de eclectische bouwstijl, de gevarieerde keuken en nog zoveel meer! Dankzij het ruime aanbod en de beperkte omvang van het eiland kan je op korte tijd heel wat plaatsjes bezoeken. Van de ridder- en hoofdstad Valletta met zijn prachtige natuurlijke haven tot het hippe St. Julian’s met zijn gezellige boulevard inclusief bruisend uitgaansleven en Mellieha Bay, één van de weinige baaien met een zandstrand in Malta.

Sri Lanka

Verkenner Marco Polo omschreef dit eiland ooit als het mooiste op aarde en iemand die heel de wereld rondreist zegt zoiets niet zomaar. In het bergachtige binnenland kan je naast de talrijke rijstvelden ook tropische wouden met tijgers en olifanten aanschouwen. Aan de kust tref je dan weer parelwitte stranden vlakbij prachtige koraalriffen aan. Kandy met zijn historische bezienswaardigheden, de vroegere hoofdstad Anuradhapura de koningsstad Polonnaruwa met zijn hindoetempels uit de tiende eeuw zijn drie steden die niet te missen zijn op een doortocht van Sri Lanka.

Verenigde Arabische Emiraten

In de zomermaanden kan het hier ondraaglijk warm worden, maar in het najaar koelt het af naar aangename temperaturen rond de 25 graden, met nauwelijks kans op een bui. De winter is dus perfecte tijd om het prestigueze Dubai een bezoekje te brengen. Het emiraat biedt heel wat exclusieve bezienswaardigheden aan, zoals het hoogste gebouw ter wereld (de Burj Khalifa met een hoogte van 828 meter), het enige zevensterrenhotel (Burj Al Arab), het allergrootste shoppingcenter en zelfs de grootste indoor skipiste ter wereld. Wie even wil onstappen aan die drukte, kan terecht in het nabijgelegen Abu Dhabi. De tuinstad van de Golf beschikt ook over tal van luxueuze faciliteiten, maar biedt daarnaast ook grote parken, majestueuze tuinen en brede groene lanen.

Weet jij waar je naartoe trekt om aan de winter te ontsnappen? Spring dan eventjes binnen in een vakantiewinkel van Neckermann om alles af te ronden!