Een verre droom van een stunt

Tot in de vijfennegentigste minuut kon Club Brugge dromen van een relatief gunstige uitgangspositie tegen het machtige Manchester United. Weer was het echter Memphis Depay die het verschil maakte. Nadat hij de owngoal van Carrick al had uitgewist door twee keer de Brugse verdediging subliem te verschalken, schilderde hij in de laatste seconde een knappe voorzet op het hoofd van Fellaini. De Rode Duivel mist maar zelden met het hoofd en sloeg de Brugse droom aan diggelen. Sommige Bruggelingen houden de moed erin, al lijkt een stunt bijzonder onwaarschijnlijk.

“We moeten ons best doen. Je weet maar nooit. Het is voetbal. Als we twee keer scoren en geen doelpunt slikken, kwalificeren we ons voor de poulefase” liet Victor Vazquez optekenen na de wedstrijd. Michel Preud’homme tempert de verwachtingen echter en denkt dat niet Brugge thuis 2-0 kan winnen.

Het lijkt inderdaad weinig waarschijnlijk, zeker als je weet dat Club woensdag weer verzwakt aan de aftrap verschijnt. United had sowieso het overwicht op het veld, met negentien doelpogingen, tegenover één Brugs kansje, en 64 procent balbezit. Bovendien verloor Blauwzwart twee sterkhouders: De onverwoestbare Timmy Simons liep na veertig minuten een scheurtje in de hamstrings op en ligt nu minstens drie weken in de lappenmand, terwijl Brandon Mechele geschorst is voor de return omdat hij tegen twee gele kaarten aanliep. Preud’homme moet dus voor de zoveelste keer sleutelen aan zijn verdedigingslinie.

Van Gaal heeft die kopzorgen echter niet. Manchester United bracht misschien nog geen indrukwekkend voetbal, maar wist tot afgelopen weekend alles te winnen. The Red Devils lijken wel nog een spits te missen, zeker na zoutloze het gelijkspel tegen Newcastle United. Het feit dat Pedro schijnbaar op het laatste moment toch voor Chelsea koos en meteen beslissend was, is bovendien een opdoffer voor United. Al zal dat weinig impact hebben voor de wedstrijd in het Jan Breydelstadion.

Club moest dit weekend ook aan de bak, op het veld van Zulte Waregem. Het verlies tegen Essevee toont toch aan dat de opstapelende blessureproblemen hun tol beginnen eisen. De kans op een stunt tegen de Engelse recordkampioen lijkt nu helemaal onbestaande.

Maar voetbal zou voetbal niet zijn als alles te voorspellen viel. Manchester United liet zich vorig jaar nog 4-0 ringeloren door derdeklasser Milton Keynes Dons in de Capital One Cup. Alles is dus nog mogelijk en wie weet overstijgt Club alle verwachtingen, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt.

Club Brugge – Manchester United, woensdagavond 20u45.