Hier zijn negen foto’s. Acht zijn van braadpannen, eentje is een maan van Jupiter. Haal jij die eruit?

De planeet Jupiter telt minstens 63 manen. Eentje daarvan, Europa, wekte enkele jaren geleden erg veel aandacht op bij sterrenkundigen toen de Hubble-ruimtetelescoop een wolkje waterdamp waarnam boven de zuidpool van de maan. Eerder waren er al sterke vermoedens dat het hemellichaam beschikt over een vloeibare oceaan onder de bevrozen oppervlakte.

Het Europese Ruimteagentschap ESA wil tegen 2022 een sonde, genaamd JUICE, lanceren om Europa en twee andere manen van Jupiter te bestuderen. Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA kan dan natuurlijk niet achterblijven. Zij hebben een aparte missie om deze potentiële habitat van buitenaards leven te verkennen.

NASA neemt de missie naar Europa zo serieus dat ze er zelfs een gespecialiseerde Twitteraccount voor hebben opgericht. Die lanceerde onlangs een uitdagend vraagstuk met negen foto’s. Acht daarvan zijn van een braadpan, eentje is de maan Europa. Kan jij de maan ertussenuit halen?  Antwoord staat helemaal onderaan dit artikel (als je lang genoeg scrolt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(De linkse foto in de middelste rij is geen braadpan, maar Europa)