Een blik op het dagelijkse leven in Noord-Korea

Noord-Korea is een van de meest mysterieuze landen ter wereld. Het totalitaire regime van Kim Jong Un laat weinig buitenlanders het land binnen. Wie contact heeft met het Westen, wordt gestraft. Toch kan een Britse gids beelden van het dagelijkse leven in het land posten op Instagram.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Vicky Mohieddeen werkt als reisleider in de Chinese hoofdstad Beijing, maar reist regelmatig naar Noord-Korea. “Ik kom er vaak dus de mensen van de douane herkennen me inmiddels”, vertelt ze aan de BBC. ”We krijgen altijd weer een warm welkom als we in Noord-Korea aankomen.”

Tijdens haar bezoeken aan het land, trekt Mohieddeen foto's van de mensen die er wonen. Zo krijgen we op het Instagramaccount een unieke blik op het land. Ze legde de bewoners vast tijdens nationale feestdagen, maar ook op een normale schooldag.

Volgens de reisleidster krijgen we in het Westen een zeer eenzijdige kant van het land te zien. “Noord-Koreanen dragen ook kleding, maken ook ruzie met hun partner en lachen ook met vrienden. Als je kunt laten zien dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen, is dat altijd een goede zaak.”