Hoe voorkom je de nakende winterblues?

Het sombere weer kondigde zich het afgelopen weekend al aan: de zomer loopt stilletjesaan op zijn einde en maakt weer plaats voor herfst en brrrrr, winter. De dagen worden korter, de temperatuur zakt en de zon steekt zich weg. Voor sommige mensen brengen deze veranderingen lusteloosheid, humeurigheid en concentratieproblemen met zich mee. Om die vervelende winterblues voor te blijven, geven we je hieronder een zes essentiële tips.

Zoek het licht op

In de winter worden de dagen een pak korter, waardoor je minder momenten krijgt om het daglicht op te zoeken. Door het koude weer zal je ook sneller geneigd zijn om binnen te blijven. Maak er toch een gewoonte van om eventjes te gaan wandelen voordat je aan de dag begint of ga een eindje stappen tijdens de middagpauze. Zelfs wanneer het bewolkt is, zal het daglicht een positief effect hebben op je stemming.

Blijf in beweging

Met die slechte weersomstandigheden, ben je minder snel geneigd om te gaan joggen. Waarschijnlijk zoek je liever een warm deken op om je in te wikkelen. Toch is het aangewezen om in beweging te blijven. Zoek een zaalsport die je leuk vindt en beoefen die een keer of twee per week. Je zal zien dat je energiepeil de hoogte inschiet en je gemoedstoestand meteen verbetert.

Hou je slaappatroon onder controle

Als het buiten koud is, wordt het eens zo moeilijk om dat warme bed te verlaten. Het is echter belangrijk dat je niet te veel tijd onder de lakens doorbrengt. Vreemd genoeg zal te veel slaap je futloos maken. Probeer een slaapritme van om en bij de acht uur nachtrust vast te houden.

Wees sociaal

Sommige mensen gaan tijdens het najaar in een heuse winterslaap en zonderen zich af van de wereld. Het gevoel van eenzaamheid versterkt de winterblues echter. Spreek dus regelmatig af met vrienden of breng eens een bezoekje aan de familie. Een deugddoend gesprek of samen eens goed lachen is onmisbaar tijdens de wintermaanden.

Verwen jezelf

De bovenstaande tips kunnen misschien een beetje streng klinken. Natuurlijk mag je jezelf eens trakteren op leuke dingen. Zweet eens lekker uit in de sauna of laat je onder handen nemen door een masseur en laat die sombere winter eventjes helemaal achter je.

Ga de zon achterna

De eenvoudigste manier om alle bovenstaande tips tot uitvoering te brengen, is een tripje naar een gebied waar de zon zelfs in de winter schijnt. Neem bijvoorbeeld Griekenland of de Turkse Rivièra. Geen gebrek aan warmte, zon of mogelijkheden om je te laten verwennen daar. Je winterblues zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Wil jij de winterblues te slim af zijn? Neem dan eens een kijkje op de site van Neckermann en laat je verbazen door de zonnige locaties die je in de winter kan bezoeken.