Efficiënt woon-werkverkeer maakt Londenaars gelukkiger dan seks

Time Out London, een magazine dat zich toelegt op vrijetijdsbesteding in de Engelse hoofdstad, bevroeg onlangs 10.000 Londenaars over hun leven in de stad. De Londenaars spraken over hun verslavingen en slaapkwaliteit, maar ook over de tevredenheid over hun loon en hoe gelukkig ze zijn.

Uit de rondvraag blijkt dat genoeg slaap de belangrijkste factor is voor hun gemoedstoestand. Londenaars die aangaven dat ze goed slapen, bleken bijna twintig procent gelukkiger dan zij die minder tijd in dromenland doorbrengen.

De andere elementen die Londenaars gelukkig maken, zijn merkwaardig. Na slaap volgt een ‘korte tijd onderweg zijn naar het werk’, wat blijkbaar 8,3 procent gelukkiger maakt. Op de derde plaats staat ‘gesport hebben in de voorbije week’ (7,8 procent). De top vijf wordt vervolledigd door ‘de fiets nemen in plaats van de metro’ (6,9 procent) en ‘seks gehad in de afgelopen week’  (6,5 procent).

Hoe langer de rit naar het werk, hoe slechter de inwoners van Londen geluimd zijn. Vreemd genoeg had telewerken echter geen enkel effect op de stemming in de Engelse metropool.