Moeder en dochter lijken als twee druppels water op elkaar

Zeggen dat je als moeder enorm hard lijkt op je dochter, geldt doorgaans als een zeldzaam en ultiem compliment. Voor dit duo is het echter dagelijkse kost. 

De gelijkenissen tussen moeder Georgie Smedley (42) en dochter Jazz (19) zijn zelfs zo frappant dat omstaanders hen aanzien voor tweelingzusjes. Dat is ook geen verbazing, aangezien de beide Britse dames vuurrood haar hebben, ongeveer even groot zijn en hetzelfde sportieve postuur hebben.  “We krijgen de hele tijd te horen dat we eruit zien als zussen”, vertelt Georgie aan de Daily Mail. “Soms worden we echt in verlegenheid gebracht. Voor mij is het natuurlijk leuk, maar omdat het zo vaak gebeurt, kan ik me voorstellen dat het vervelend is voor Jazz.”

Toch zijn er ooit andere tijden geweest. Pas vanaf Georgie in 2012 een maagverkleining kreeg en ultraslank werd, konden vreemden moeder en dochter niet uit elkaar houden. “Ik viel zoveel af dat ik mijn kledingkast helemaal moest vernieuwen en Jazz heeft me daarbij geholpen”, aldus Georgie.

Jazz bevestigt dat: “Ik vond altijd dat ik op mijn moeder leek, maar toen ze zoveel kilo’s was kwijtgeraakt, zag je de gelijkenis pas echt goed. Ze voelde zich zelfverzekerder en ging ze daardoor ook beter kleden. Op den duur werd het zo erg papa ons zelfs niet meer uit elkaar kon halen.”