Breng de Spaanse zon op tafel met paella

De zomervakantie loopt stilletjesaan ten einde en dat merken we de laatste dagen ook aan de grillen van de weergoden. Wie nood heeft aan een deugddoende portie zonnewarmte, moet langzamerhand op zoek naar alternatieve bronnen. Zoals bijvoorbeeld een heerlijk zuiderse maaltijd, waarbij je wegdroomt naar warmere oorden. Met het onderstaande recept voor een feestelijke paella haal je dat Spaanse zonnetje in een handomdraai in huis!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 1⁄2 kg mosselen
  • 16 reuzengarnalen (maat 16/20 of groter)
  • 500 g rijst
  • 2 grote uien
  • 2 tenen look
  • 3 rode paprika’s
  • 200 g diepvrieserwten
  • 150 g ongesneden chorizo
  • 2 dl witte wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1,5 l water
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout


Aan de slag

Pel de uien en de look en snipper fijn. Snij de chorizo en de rode paprika in blokjes. Los intussen het bouillonblokje op in anderhalve liter warm water.

Verhit de olijfolie in de paellapan en bak de chorizo eventjes aan. Schuif de stukjes worst naar de zijkant van de pan en stoof vervolgens de ui, look en paprika aan. Kruid de groenten af met het paprikapoeder.

Voeg de rijst toe en laat alles nog enkele minuten stoven. Voeg dan de witte wijn toe en roer het geheel even door. Giet kort erna ook de bouillon in de pan. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert.

Eens de rijst gaar is, voeg je de erwtjes, mosseltjes en reuzengarnalen toe. Laat het geheel nog eventjes sudderen, tot de mosseltjes zich openen en de erwtjes beetgaar zijn. Kruid nog af met peper en zout voordat je de reusachtige pan vol lekkers op tafel zet. Smakelijk!

Paella