Michael Pas vergezelt Hollywoodster in Gent

Adrien Brody arrives at the 2015 Independent Spirit Awards on February, 21, 2015, in Santa Monica, California. AFP PHOTO/ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ

Adrien Brody, die een Oscar en een Cézar won voor zijn rol in ‘The Pianist’, speelt keizer Karel op de Hollywoodset van ‘Emperor’in Gent. Hij krijgt het gezelschap van zijn ‘raadgever’ Michael Pas.

Een groot deel van de set is niet afgescherm en daardoor trekken heel wat kijklustigen naar de Gentse Sint-Michielshelling.

Decorbouwers werkten meer dan een week in Gent om de Sint-Michielshelling, de tunnel onder de helling en een stuk van de Korenlei naar de zestiende eeuw te katapulteren. De avonturenfilm die zich afspeelt in de zestiende eeuw wordt grotendeels in Praag opgenomen, maar nog tot zaterdag draait regisseur Lee Tamahori in Gent.

20120827 - VILVOORDE, BELGIUM: Actor Michael Pas pictured during a press conference of Flemish commercial TV station VTM to present the third season of detective series 'Code 37', Monday 27 August 2012 at the VMMa headquarters in Vilvoorde. BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

Adrien Brody speelt de rol van Keizer Karel. Hij wordt bij zijn intrede in Gent vergezeld door zijn ‘consigliere’, acteur Michael Pas (kleine foto). «Er worden de hele dag scènes opgenomen waarbij de burgers toegesproken worden», zegt Emelie Vervecken van het productiehuis Corsan, dat erover waakt geen details over de inhoud van het verhaal prijs te geven.

Gravensteen

Vanmiddag werd ook Sam Louwyck op de set verwacht, voor een vluchtscène. Louwyck speelt Johannes De Printer, de vader van hoofdrolspeelster Johanna, vertolkt door de 25-jarige Britse actrice Sophie Cookson. Ook de Duitse acteur Götz Otto, die in de Bond-film ‘Tomorrow Never Dies’ de rol van schurk op zich nam, is een van de hoofdfiguren op de set.

Net als dinsdag worden er opnieuw een tweehonderdtal figuranten ingezet. De tachtig koppen tellende filmploeg draait nog tot donderdagavond op en onder de Sint-Michielshelling. Vrijdag en zaterdag worden scènes ingeblikt in het Gravensteen. Het filmcircus verhuist maandag voor een laatste draaidag naar de oude abdij van Drongen.

 

Een zestiende-eeuwse Mercedes 1540 TDi. #Emperor

A post shared by ivan deboom (@ivandeboom) on

 

bmw, quality since the middle ages. #emperor

A post shared by Piet Stellamans (@pietstellamans) on