Cartoon Network gunt blik achter de schermen met unieke wedstrijd

Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. In hun zoektocht naar de volgende generatie teken-, schrijf- en animatietalent lanceert Cartoon Network dit najaar met Imagination Studios, een wedstrijd waarbij kinderen gestimuleerd worden om hun creativiteit de vrije loop te laten en verder te ontwikkelen.

Vanaf 1 september kunnen Vlaamse kinderen deelnemen aan deze online wedstrijd, die opgedeeld is in 3 categorieën: Tekenen (4 tot 8 jaar), script schrijven/storyboard (8 tot 12 jaar) of animatie (10 tot 14 jaar). Binnen die categorieën kunnen ze hun fantasie ten volle laten werken. Laat ze een nieuw personage bedenken in Ben 10 of een aflevering schrijven voor Adventure Time… de mogelijkheden zijn eindeloos. De kans bestaat dat ze binnenkort hun eigen werk kunnen aanschouwen op Cartoon Network!

Bovendien organiseert Cartoon Network in samenwerking met enkele partners gedurende de wedstrijdperiode verschillende activiteiten in Vlaanderen. Zo kunnen kinderen dankzij mu-zee-um tijdens het Filmfestival Oostende (11 – 19 september) aan een leuke workshop deelnemen, waarbij hun deelname meteen verzameld wordt.

Per categorie zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen, zoals tekenpakketten van Staedtley, een Wacom tekentablet of een iPad. De wedstrijdjury die deze prijzen mag uitreiken bestaat uit experten als Lectrr (huiscartoonist De Standaard), Maliboe (scenaristen Zone Stad) en Isabelle Cracco (leerkracht animatiefilm aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent).

Op de website van de Imagination Studios kunnen de kinderen terecht voor tips en tricks van makers als Ben Bocquelet (Gumball) en Rebecca Sugar (Adventure Time), maar ook voor een rondleiding achter de schermen en een pak materialen die hen kunnen helpen bij de deelname, zoals teken- en kleurbladen, storyboards, muziekfragmenten, special effects en nog veel meer.