Tot 85% minder loon voor de topmannen van Samsung

De lonen van de Samsung-directeuren zijn in de eerste helft van dit jaar sterk gedaald door tegenvallende prestaties van het bedrijf.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Dat schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Zij konden data van Chaebul, een organisatie die salarissen en het vermogen van hooggeplaatste en rijke Zuid-Koreanen bijhoudt, inkijken.

Shin Jong-kyun, hoofd van de mobiele tak en onderdirecteur van Samsung, verdiende in de eerste helft van 20115 kreeg 1,64 miljard Zuid-Koreaanse won (1,25 miljoen euro). Dat is maar liefst 85,5% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Yoon Boo-keun, de leidinggevende van de afdeling consumentenelektronica, kreeg in die periode 1,65 miljard won (1,26 miljoen euro) of 43%  minder dan in 2014.

De reden voor die ‘lage' lonen zijn de tegenvallende cijfers. In het tweede kwartaal van 2015 boekte het bedrijf 7,4% minder omzet en nam de winst met 8,7% af. De cijfers vallen al langer tegen bij Samsung. Al vijf kwartalen op rij dalen zowel de winst als de omzet. Dat komt vooral door de tegenvallende verkoop van smartphones.