Tiener geeft pestkoppen lik op stuk

Ciera Swaringen werd haar hele leven nagestaard en gepest omdat ze van top tot teen bedekt is met moedervlekken. Maar de Amerikaanse tiener diende haar plaaggeesten op een geniale wijze van repliek en plaatste foto’s van zichzelf in bikini op Facebook

Het negentienjarige meisje moet al van jongs af aan afrekenen met gemene commentaar en uithalen. Ze werd onder meer uitgescholden voor ‘bevlekte hond’. “Tienerjongens staan meestal als eersten klaar om me te koeioneren”, vertelt Ciera. “Ze zeggen dingen als ‘Je ziet er vies uit, neem een douche'”.

Aanvankelijk vielen de pesterijen haar enorm zwaar, maar ondertussen heeft ze geleerd om zichzelf te accepteren en haar huidaandoening te omarmen. “Ik ben er trots op om anders te zijn. Uiteindelijk hebben we allemaal een ongewone trek, of dit nu te zien is aan de buitenkant of niet”, zei ze nog tegen Metro UK.

De huidaandoening die Ciera heeft, is heel zeldzaam. Slechts 500.000 mensen lopen rond met dezelfde aandoening. Op zich houden de vele pigmentvlekken geen gezondheidsrisico’s in. Ze moet enkel oppassen in de zon, want ze heeft meer kans op huidkanker. De vlekken laten weghalen is jammer genoeg geen optie, aangezien de kans groot is dat ze alleen maar zullen toenemen.