Siri redt het leven van tiener

A woman displays "Siri", voice-activated assistant technology, on an Apple iPhone 4S in Taipei on July 30, 2012. Taiwan's National Cheng Kung University has filed a suit against US tech giant Apple, claiming the company's Siri intelligent assistant has infringed on two of its patents. AFP PHOTO / Mandy CHENG

De 18-jarige Sam Ray kwam vast te zitten onder zijn auto en dacht dat zijn laatste uur geslagen was. Dat was buiten de digitale assistent Siri gerekend.

Ray kwam volgens Amerikaanse media klem te zitten toen hij aan zijn truck aan het klussen was. De krik begaf het en de jongeman zat vast onder het zware voertuig.

Het lukte hem niet om zijn telefoon uit zijn zak te halen omdat zijn armen vast zaken, maar hij kon wel de digitale assistent Siri activeren door te bewegen. Siri reageert op spraakcommando’s en belde het alarmnummer.

De hulpdiensten konden de jongeman na zo’n veertig minuten uit zijn hachelijke positie bevrijden en Ray kwam er met enkele gebroken ribben en een schrik vanaf.

Ray probeerde later zijn digitale assisent te bedanken, maar die bleek de heldendaad vergeten te  zijn vergeten. “Het is een bescheiden apparaat”, grapte hij.