Google wil zonnepanelen aan de man brengen

Zonnepanelen op woningen zijn in België schering en inslag. In de Verenigde Staten is de alternatieve energiebron echter nog niet ingeburgerd. Nu de kosten voor zonnepanelen aan de andere kant van de oceaan aan het zakken zijn, wil techgigant Google daar verandering in brengen met Project Sunroof.

Project Sunroof maakt handig gebruik van de data van Google Maps. Eerst kijkt de tool naar het aantal zonuren waaraan je dak is blootgesteld, rekening houdend met de vorm en oppervlakte van het dak, de schaduw van nabije bomen en gebouwen en met de lokale weersverwachtingen. Gebruikers kunnen nadien hun gemiddelde energiefactuur ingeven, waarna Project Sunroof alle informatie samenbrengt en berekent hoeveel ze kunnen besparen door te investeren in zonnepanelen. Google geeft nadien de keuze om die gegevens door te spelen aan lokale installateurs van zonnepanelen.

Project Sunroof is momenteel enkel beschikbaar voor Boston, Fresno en de Bay Area van San Fransisco, maar op termijn wil de techgigant de tool uitrollen in de Verenigde Staten en misschien zelfs de hele wereld.